Bio

“Dim het licht maar tot standje 'rokerige jazzclub' en ga er even goed voor zitten. Luisteren geblazen, luidt het devies bij Scarlet Mae. Dit Rotterdamse eigenwijze natuurtalent heeft wat te melden, zo wordt al direct duidelijk uit de van impressionistisch naar allengs steeds expressiever gaande schitterende zang. In deze plaat wil je je verliezen, als in een vuistdikke verhalenbundel.” Aldus Kindamuzik in een lovende recensie over de debuutplaat van Scarlet Mae.

Scarlet Mae is de band rondom zangeres, pianiste en songwriter Marije van Rijn. In haar muziek verenigt ze een grote diversiteit aan invloeden, van dixie tot country en van jazz tot klassiek. Ze viel in eerste instantie op door haar pure stemgeluid en de veelzijdige combi’s die ze maakt met haar band, waarmee ze direct veel radio aandacht kreeg en op diverse grote podia in binnen- en buitenland mocht spelen.

Of het nu komt door een aanstekelijk refreintje, een onverwacht intermezzo van het strijkkwartet of een scheurende gitaarsolo, ze weet je te verassen en mee te nemen. Begonnen als pianiste werd Marije tijdens haar opleiding klassiek piano aan het conservatorium al snel verleid door genres als pop, folk en jazz. Stijlen die ze laat samenkomen in liedjes die zich laten luisteren als polaroids.

Zo getuigen ook de lovende recensies die zij ontving over haar debuutalbum; “Vrolijk inventief en supermuzikaal”, schreef muziekblad OOR en “Van Rijn heeft zo'n stem waar je instant verliefd op wordt,” schreef Veronica Magazine.

Haar debuutcd, gerealiseerd door crowdfunding, presenteerde zij in een uitverkocht Bird (Rotterdam) en Paradiso (Amsterdam, januari 2014) en was wekenlang meest beluisterde cd op de 3VOOR12 luisterpaal.

Scarlet Mae was al live te zien tijdens Eurosonic/Noorderslag, North Sea Jazz Round Town, Appelpop en vele (jazz)festivals. Tevens was de band o.a. support in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. De muziek wordt veelvuldig gedraaid op stations als Radio 1, Radio 2 en Radio 6. De showcase op Eurosonic resulteerde onder meer in een tournee die in mei 2013 plaatsvond in de UK met o.a. een optreden op het grote showcase festival “The Great Escape”.


In de media:


“Vrolijk, inventief en supermuzikaal” – OOR


“Wat een vrolijkheid, wat een levenslust, wat een positiviteit en wat een muzikaliteit. Van Rijn heeft zo'n stem waar je instant verliefd op wordt.” – Veronica magazine ****


“Na tientallen draaibeurten nog lang niet op uitgeluisterd [...] beloftevol Nederlands talent.” – Heaven Magazine


“Van Rijn weet te verrassen met zowel speelse melodieën, gesierd door enthousiaste instrumentalisten, als zwaardere onderwerpen in slim verpakte songteksten en intieme pianobegeleiding. Hier gaat muziekminnend Nederland zeker nog meer van horen” – Festivalinfo ****


“Zwaar overtuigend met haar heldere rustgevende stemgeluid en fijne pianospel.” – Popunie


“Verslavend. Gevaarlijk verslavend. Zou zo maar een hit kunnen opleveren.” – Radio 6


“Tijdloze singer-songwriter muziek” – Krenten uit de pop


“Jazzy popliedjes met diepgang” – Nadelunch


"‘Veelbelovend’ mag eigenlijk best in hoofdletters worden geschreven. De bandleden zijn begin 20, bijzonder getalenteerd en begeven zich muzikaal op het snijvlak van Pop en Jazz.” - Jazz on Stage


“Talentvol, prachtige zang, heerlijke pianomelodieën, krachtige baspartijen en onmisbare ritmes. Lekker klinkende composities met herkenbare teksten. Ze maken muziek met veel plezier en dat is te horen.” - MusicFromNL


“Scarlet Mae komt echt en innemend over.” - 3VOOR12